Koronaviruksen vaikutukset Fölin liikenteeseen ja muihin palveluihin

29.09.2020 13:01

Koronaviruksen vaikutukset Fölin liikenteeseen ja muihin palveluihin

Päivitämme tälle sivulle tietoa koronaviruksen vaikutuksista Fölin liikenteeseen. 

Suosittelemme kasvomaskin käyttöä

Koulujen alkaminen lisää matkustajia Fölin busseissa. Vaikka liikenteessä siirrytään tiheämpiin aikatauluihin 10.8. alkaen, niin varsinkaan ruuhka-aikoina turvavälejä ei välttämättä ole mahdollista noudattaa. Suosittelemme kasvomaskien käyttöä kaikille matkustajille koulujen alkaessa eli 12.8. alkaen. Hävitäthän maskin ohjeiden mukaisesti. Älä jätä sitä bussin roskikseen. Täsmennämme tarvittaessa ohjeistusta, jos kansallisia suosituksia tulee. Lue lisää uutisesta.

Ohjeita matkustamiseen

  • Matkusta vain terveenä. 
  • Käytä kasvomaskia bussissa.
  • Muista turvaväli. Pyri pitämään normaalia enemmän etäisyyttä muihin matkustajiin pysäkeillä, bussiin noustessa ja bussissa.  
  • Maksa matka matkakortilla tai Föli-sovelluksesta ostetulla lipulla. Lataa matkakortti netissä.
  • Jos mahdollista, ajoita liikkumisesi ruuhka-aikojen (klo 7–9 ja 14–17) ulkopuolelle. Pääsääntöisesti ruuhkaisinta on aamuisin Turun keskustan suuntaan kulkevissa busseissa sekä iltapäivisin keskustasta poispäin kulkevissa busseissa.
  • Huolehdi hygieniasta pesemällä kädet usein. Fölin busseissa on tarjolla käsidesiä.

 

Käteinen raha kelpaa busseissa – suosi silti matkakorttia ja mobiililippua

Maksa bussimatka matkakortilla tai Föli-sovelluksesta ostetulla lipulla. Kertalipun voi ostaa myös Fölin lippuautomaateista ja Fölin palvelupisteistä. Matkakortti kannattaa ladata bussin sijaan nettilatauspalvelussa. Käteisen rahan käytöstä luovuttiin Fölin busseissa tilapäisesti maaliskuussa, mutta käteismaksu otettiin jälleen käyttöön kesäkuun alussa. Lue lisää uutisesta.

Sähköinen asiointi

Suosittelemme asioimaan puhelimitse (02 262 4811) tai sivun alareunasta löytyvän asiakaspalveluchatin kautta. Jos asiasi ei ole kiireinen, voit olla yhteydessä myös palautepalvelun kautta.

Jääkö kausikorttisi vähäiselle käytölle koronavirusepidemian vuoksi? Tarjoamme toistaiseksi kausikortin ostaneille asiakkaille mahdollisuuden muuttaa kausikortin voimassaoloajan saldoksi arvokortille, jos kausikortilla on kautta jäljellä vähintään 14 päivää. Lue lisäohjeet täältä.

Lisää tietoa koronaviruksesta

Kehotamme matkustajiamme seuraamaan THL:n ohjeistusta käsihygieniasta huolehtimisesta ja muista keinoista välttää tartuntojen leviämistä. 

Seuraa koronaviruksen tilannetta THL:n sivuilla.

Lisää tietoa Turun kaupungin sivuilla, turku.fi/korona

Suosittele

Ajankohtaista

30.09.2020 15:35
Kokeilun tunnelmia seurataan Fölin Instagram-tilillä.
18.09.2020 11:57
Kokouksessa jatketaan joukkoliikenteen vuoden 2021 talousarvion käsittelyä.