Koronaviruksen vaikutukset Fölin liikenteeseen ja muihin palveluihin

13.08.2020 14:15

Koronaviruksen vaikutukset Fölin liikenteeseen ja muihin palveluihin

Päivitämme tälle sivulle tietoa koronaviruksen vaikutuksista Fölin liikenteeseen. Sivua päivitetty 13.8.

Suosittelemme kasvomaskin käyttöä

Koulujen alkaminen lisää matkustajia Fölin busseissa. Vaikka liikenteessä siirrytään tiheämpiin aikatauluihin 10.8. alkaen, niin varsinkaan ruuhka-aikoina turvavälejä ei välttämättä ole mahdollista noudattaa. Suosittelemme kasvomaskien käyttöä kaikille matkustajille koulujen alkaessa eli 12.8. alkaen. Täsmennämme tarvittaessa ohjeistusta, jos kansallisia suosituksia tulee. Lue lisää uutisesta.

Ohjeita matkustamiseen

 • Matkusta vain terveenä. 
 • Käytä kasvomaskia bussissa.
 • Muista turvaväli. Pyri pitämään normaalia enemmän etäisyyttä muihin matkustajiin pysäkeillä, bussiin noustessa ja bussissa.  
 • Maksa matka matkakortilla tai Föli-sovelluksesta ostetulla lipulla. Lataa matkakortti netissä.
 • Jos mahdollista, ajoita liikkumisesi ruuhka-aikojen (klo 7–9 ja 14–17) ulkopuolelle. Pääsääntöisesti ruuhkaisinta on aamuisin Turun keskustan suuntaan kulkevissa busseissa sekä iltapäivisin keskustasta poispäin kulkevissa busseissa.
 • Huolehdi hygieniasta pesemällä kädet usein. Fölin busseissa on tarjolla käsidesiä.

Muutokset liikenteessä 

Föli on kulkenut keskikesän aikatauluin huhtikuusta alkaen, koska matkustajamäärä on ollut normaalia vähäisempi. Osalle linjoista on tehty ylimääräisiä harvennuksia, jotka on listattu alla.

10.8. alkaen kaikilla linjoilla palataan normaaliin kouluvuoden aikatauluun. Poikkeuksena on vain linja 1, jonka liikennettä keskustan ja Sataman välillä on edelleen karsittu.

Tällä hetkellä voimassa ovat vain alla listatut poikkeukset.

Linjakohtaiset poikkeukset:

 • Linja 1: Keskustan ja Sataman välisiä ruuhka-ajan lisävuoroja ei ajeta. Lentokentän ja Sataman välillä liikennöidään normaalisti kaikkina päivinä. Korjattu PDF-aikataulu Aikataulut-sivulla.

 

Käteinen raha kelpaa busseissa – suosi silti matkakorttia ja mobiililippua

Maksa bussimatka matkakortilla tai Föli-sovelluksesta ostetulla lipulla. Kertalipun voi ostaa myös Fölin lippuautomaateista ja Fölin palvelupisteistä. Matkakortti kannattaa ladata bussin sijaan nettilatauspalvelussa. Käteisen rahan käytöstä luovuttiin Fölin busseissa tilapäisesti maaliskuussa, mutta käteismaksu otettiin jälleen käyttöön kesäkuun alussa. Lue lisää uutisesta.

 

Sähköinen asiointi ja Fölin palvelutoimiston aukioloajat

Suosittelemme asioimaan Fölin palvelutoimistossa puhelimitse (02 262 4811) tai sivun alareunasta löytyvän asiakaspalveluchatin kautta. Jos asiasi ei ole kiireinen, voit olla yhteydessä myös palautepalvelun kautta.

Fölin palvelutoimiston aukioloajat ovat seuraavat:

 • Palvelutoimisto (Aurakatu 5, Turku): ma - pe 8 - 18, la 9 - 14.
 • Puhelinpalvelu (02 262 4811): arkisin 8-18 ja la 9-14.
 • Chat (sivun alareunassa): arkisin 8-18 ja la 9-14.
 • Poikkeukset muiden lataus- ja palvelupisteiden aukioloajoissa kannattaa tilanteen poikkeuksellisuuden vuoksi tarkistaa esimerkiksi kyseisen kaupungin tai kunnan verkkosivuilta. Toistaiseksi ainakin Kaarinassa, Liedossa, Naantalissa ja Skanssissa palvelupisteet ovat auki.

 

Jääkö kausikorttisi vähäiselle käytölle koronavirusepidemian vuoksi? Tarjoamme toistaiseksi kausikortin ostaneille asiakkaille mahdollisuuden muuttaa kausikortin voimassaoloajan saldoksi arvokortille, jos kausikortilla on kautta jäljellä vähintään 14 päivää. Lue lisäohjeet täältä.

Lisää tietoa koronaviruksesta

Kehotamme matkustajiamme seuraamaan THL:n ohjeistusta käsihygieniasta huolehtimisesta ja muista keinoista välttää tartuntojen leviämistä. 

Seuraa koronaviruksen tilannetta THL:n sivuilla.

Lisää tietoa Turun kaupungin sivuilla, turku.fi/korona

Suosittele

Ajankohtaista

07.08.2020 10:13
Koulujen alkaminen lisää matkustajia ja turvavälejä ei välttämättä ole mahdollista noudattaa.
04.08.2020 08:53
Edun arvo on 38 euroa. Kelan koulumatkatuki on tarkoitettu toisen asteen opiskelijoille.