Siirry sisältöön
Turun seudun joukkoliikenne
""

Koronaviruksen vaikutukset

uutiset

|

Aikataulumuutokset

|

3/13/2020

Päivitämme tälle sivulle tietoa koronaviruksen vaikutuksista Fölin liikenteeseen. 

Muutokset liikenteessä

Fölin liikenne kulkee tällä hetkellä pääosin normaalein talviaikatauluin. Linjat 32A ja 7A eivät liikennöi toistaiseksi. Myöhäisiltojen ja öiden liikennettä on karsittu, lisää tietoa liikennetiedotteessa

Maskipakko Fölin liikenteessä

Varsinais-Suomen heikentyneen koronavirusepidemiatilanteen takia jokaisen yli 12-vuotiaan matkustajan tulee maanantaista 15.3.2021 alkaen käyttää kasvomaskia Fölin liikenteessä matkustaessaan, jos hänellä ei ole terveydellistä syytä olla käyttämättä kasvomaskia. Myös kuljettajat käyttävät maskia mahdollisuuksien mukaan, kuitenkin terveys ja liikenneturvallisuus huomioiden. Velvoite käyttää maskia lisätään myös Fölin matkaehtoihin. Lue lisää uutisesta

Hävitäthän kertakäyttömaskin käytön jälkeen ohjeiden mukaisesti. Älä jätä maskia bussin penkille tai bussin roskakoriin, kiitos. Lisätietoa kasvomaskeista ja niiden käytöstä THL:n sivuilta.

Muista turvaväli

Turvaväliä muihin matkustajiin kannattaa pitää aina kun se on mahdollista eli pysäkillä, bussiin noustessa ja mahdollisuuksien mukaan bussin sisätiloissa.

Fölin matkustajamäärä on nyt noin 40–45 prosenttia pienempi kuin normaalisti. Pääsääntöisesti ruuhkaisinta on aamuisin klo 7–8:30 Turun keskustan suuntaan kulkevissa busseissa sekä iltapäivisin klo 13–16:30 keskustasta poispäin kulkevissa busseissa. Jos voit ajoittaa matkasi näiden ruuhka-aikojen ulkopuolella, suosittelemme sitä.

Huolehdi hygieniasta

Huolehdi hygieniasta pesemällä kädet usein. Fölin busseissa on tarjolla käsidesiä.

Matkusta bussilla vain terveenä. Yski tai aivasta kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaan. 

Suosi maksamisessa matkakorttia

Maksa bussimatka matkakortilla, lähimaksulla tai Föli-sovelluksesta ostetulla lipulla. Kertalipun voi ostaa myös Fölin lippuautomaateista ja Fölin palvelupisteistä. Matkakortti kannattaa ladata Fölikaupassa. Käteismaksu kelpaa busseissa, mutta suosittelemme välttämään sitä, jotta kuljettajien ja matkustajien väliset kontaktit pysyisivät mahdollisimman lyhyinä.

Sähköinen asiointi

Suosittelemme asioimaan puhelimitse (02 262 4811) tai sivun alareunasta löytyvän asiakaspalveluchatin kautta. Jos asiasi ei ole kiireinen, voit olla yhteydessä myös palautepalvelun kautta.

Lisää tietoa koronaviruksesta

Kehotamme matkustajiamme seuraamaan THL:n ohjeistusta käsihygieniasta huolehtimisesta ja muista keinoista välttää tartuntojen leviämistä.