Kokeile uutta reittiopasta!

03.05.2017 10:16

Kokeile uutta reittiopasta!

Föli siirtyy asteittain uuteen reittioppaaseen. Nykyisen reittioppaan rinnalle on avattu kansalliseen matka.fi-reittioppaaseen perustuva palvelu, joka etsii reitit ja aikataulut myös Föli-alueelta. Palvelun betaversion osoite on turku.digitransit.fi.

Uusi reittiopas on toteutettu avoimilla rajapinnoilla ja se käyttää Fölin tuottamaa avointa joukkoliikennedataa. Tämä mahdollistaa sen, että myös kolmannet osapuolet voivat hyödyntää Fölin tietoja omissa sovelluksissaan. Tavoitteena on reittioppaan mahdollisimman helppo käytettävyys ja erilaisten sovellusten helppo kehittäminen. Sama palvelu on käytössä pääkaupunkiseudulla ja siellä sekä matkustajat että sovelluskehittäjät ovat ottaneet sen hyvin vastaan.

Uusi reittiopas toimii kaikilla päätelaitteilla, ja sen suunnittelussa on otettu huomioon ennen kaikkea käytettävyys mobiililaitteilla. Palvelu muun muassa käyttää tehokkaasti hyödyksi mobiililaitteen paikannusominaisuutta ja näyttää reaaliaikaisen liikennetilanteen kaikilla lähialueen pysäkeillä. Palvelu myös muistaa aikaisemmin tehdyt haut automaattisesti, mikä helpottaa aikataulujen hakemista matkustajan vakiopysäkeillä. Palvelu käyttää avointa Open Street Map -karttapohjaa.

Nykyinen reittiopas säilyy käytössä siirtymäajan. Uudistus ei vaikuta muihin Fölin digitaalisiin informaatiopalveluihin. Pysäkkikohtaiset aikataulut löytyvät jatkossakin helposti osoitteista omatpysakit.foli.fi ja aikataulut.foli.fi.

Fölin reittioppaan uudistaminen on osa Turun kaupungin datan avaamiseen liittyvää toimintaa. Uudistus toteutetaan osana Suomen kuuden suurimman kaupungin Avoin data ja rajapinnat -kärkihanketta.

HUOM!

Lue lisää, mm. ohjeita uuden reittioppaan käyttöön, täältä.

Suosittele

Ajankohtaista

15.01.2018 14:11
Remontin on arvioitu kestävän noin vuoden.
08.01.2018 14:10
Palvelusta voi tarkistaa bussin sijainnin kartalla sekä reaaliaikaisen saapumisajan pysäkille.
05.01.2018 09:10
Fölin työmatkaseteli toimii kuten lounasseteli. Työntekijä voi ladata setelillä matkakorttiaan.