Kaupunkipyörät

Kaupunkipyörät

Havainnekuva pyöräasemasta. ©Nextbike Polska

”Föli-fillarit” -kaupunkipyöräjärjestelmä aloittaa toimintansa 1.5.2018

Turku lanseeraa 1.toukokuuta 2018 kaupunkipyöräjärjestelmän. Kaupunkipyöräjärjestelmässä on yhteensä 300 polkupyörää ja 34 kiinteää sekä 3 siirrettävää pyöräasemaa. Suunniteltu asemaverkosto ulottuu Kupittaalta keskusta-alueen yli satamaan.

kartta

Mikä on kaupunkipyöräjärjestelmä?

Kaupunkipyöräjärjestelmä koostuu yhteiskäyttöisistä polkupyöristä ja pyöräasemista, jotka toimivat pyörien otto- ja jättöpisteinä. Käyttäjä voi ottaa pyörän miltä tahansa asemalta ja jättää sen mihin tahansa asemalle. Käyttökerran aikana on mahdollista lukita pyörä väliaikaisesti aseman ulkopuolelle esimerkiksi kaupassa asioinnin ajaksi.

Kaupunkipyörät soveltuvat monenlaiseen matkantekoon, mutta ne ovat tarkoitettu erityisesti lyhytaikaiseen käyttöön, sillä kaupunkipyörien tarkoitus on helpottaa ja tarjota uusi, nopea vaihtoehto keskusta-alueella liikkumiseen. Pyörät ovat asiakkaiden käytössä vuoden jokaisena päivänä ja pyöriin vaihdetaan nastarenkaat talvikaudeksi.

Miten kaupunkipyöräjärjestelmä toimii?

Palvelu tulee osaksi Fölin palveluja.  Kaupunkipyöräjärjestelmän käyttö perustuu käyttäjän tunnistamiseen, jolloin käyttö on turvallista ja väärinkäytöksien riskit minimoitavissa. Lisää tietoa kaupunkipyöräjärjestelmän käyttöönotosta, hinnoittelusta ja asemaverkosta julkaistaan kevään aikana.

Millainen kaupunkipyörä on?

Kaupunkipyöräjärjestelmän toteuttaa kilpailutuksen voittanut eurooppalainen Nextbike Polska S.A. Se toimittaa pyörät, asemat ja hoitaa huollon.  Pyörät ovat perusvaihdepyöriä, joissa on käsijarrut sekä etu- että takapyörissä.

Kaupunkipyörät kuuluvat osaksi CIVITAS ECCENTRIC -hanketta, joka kehittää Turussa fiksua liikkumista.

 

 

 

Suosittele