Käteisen rahan käytöstä Fölin busseissa todennäköisesti luovutaan valmiuslain voimassaolon ajaksi

18.03.2020 14:01

Käteisen rahan käytöstä Fölin busseissa todennäköisesti luovutaan valmiuslain voimassaolon ajaksi

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta käsittelee 25.3. kokouksessaan käteisen rahan käytön väliaikaista lopettamista Fölin busseissa. Käytäntö astuisi voimaan perjantaina 27.3. Käteisen rahan käsittelystä luovuttaisiin valmiuslain voimassaolon ajaksi.

Ehdotetulla toimenpiteellä pyritään suojelemaan sekä kuljettajien että asiakkaiden terveyttä. Käytännössä käteisrahan käytöstä luopuminen tarkoittaisi sitä, että bussista ei voisi ostaa kertalippua eikä siellä voisi ladata matkakorttia.  Matka maksetaan matkakortilla, mobiililipulla tai ennakkoon ostetulla paperisella kertalipulla.

Bussiin astutaan edelleen etuovesta.

Lataa matkakorttisi netissä, käytä mobiilikertalippua

Fölin matkakortin voi ladata nettilatauspalvelussa (nettilataus.turku.fi), jossa lataaminen on helppoa ja turvallista. Tarvitset vain matkakortin numeron ja verkkopankkitunnukset. Matkakortin voi edelleen ladata myös Fölin palvelu- ja latauspisteissä. Osa palvelupisteistä on suljettu koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi, mutta Fölin Aurakadulla oleva palvelutoimisto palvelee normaalisti ma-pe klo 8-18 ja la 9-14. Lisäksi latauspisteitä on esimerkiksi kaikissa alueen R-kioskeissa.

Kertalipun ostat helpoiten Föli-sovelluksesta. Sovelluksesta ostettua mobiililippua näytetään bussin lukijalaitteelle ja siinä on paperisen kertalipun tapaan kahden tunnin vaihto-oikeus.

Fölin lippuautomaateista on saatavilla kertalippuja ja vuorokausilippuja, ja niissä voi lisäksi ladata matkakorttia. Lippuautomaatteja on mm. Hansakorttelissa ja ICT-Cityssa Kupittaalla.

Kootusti tietoa koronaviruksen vaikutuksista Fölin liikenteeseen ja palveluihin löytyy osoitteesta foli.fi/korona.

 

 

 

 

 

 

Suosittele

Ajankohtaista

01.04.2020 15:36
Aikataulukirjan voi noutaa maksutta Fölin palvelu- ja latauspisteistä.
27.03.2020 13:44
Fölin nettilataus on helppo ja nopea tapa ladata matkakortti, kun kausi tai arvo alkaa olla lopussa.
26.03.2020 09:21
Fölin nettilatauspalvelussa on huoltokatko tänään torstaina 26.3. noin klo 21-22.