Jos et ole jo hakenut kevätlukukaudeksi koulumatkatukea, tee se nyt!

15.12.2016 11:56

Jos et ole jo hakenut kevätlukukaudeksi koulumatkatukea, tee se nyt!

Saat kuukauden Föli-matkat ilmaiseksi ja leffalipun puhelimeesi!

Lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa opiskeleva voi hakea koulumatkatukea päivittäisten koulumatkojensa kustannuksiin. Föli-alueella tukea saa, jos koulumatka on yhteen suuntaan yli 10 kilometriä. Koulumatkan pituus on siis ratkaiseva tekijä, eikä matkakulujen tarvitse ylittää mitään tiettyä euromäärää. Föli-alueen muodostavat Turku, Kaarina, Raisio, Naantali, Lieto ja Rusko.

Mikä parasta, saat ensimmäisen kuukauden ilmaiseksi, Föli-lahjana. Sen jälkeen maksat kuukausikortista ainoastaan 36 euroa kuukaudessa. Ilmaisen kuukauden saa yhden kerran lukuvuoden aikana. Lisäksi saat leffalipun toimitettuna suoraan puhelimeesi!

Koulumatkatukea haetaan Kelan lomakkeella. Jätä lomake täytettynä oppilaitoksesi kansliaan, minkäjälkeen saat ostotodistuksen Föli-korttia varten. Jos koulumatkasi kulkee Föli-alueen rajan yli, oppilaitoksen kuuluu antaa sinulle ostotodistus Matkahuoltoon.

HUOM! Leffalippuetu on voimassa tammikuun 2017 ajan eli toimitathan ostotodistuksen Fölin palvelupisteeseen 2.1.-31.1. välisenä aikana ja saat leffalipun puhelimeesi helmikuussa.

Muistathan ilmoittaa muutoksista, jotka vaikuttavat koulumatkatuen myöntämisen perusteisiin. Esimerkiksi jos lukuvuoden aikana muutat toiseen osoitteeseen ja koulumatkasi lyhenee alle 10 kilometriin, on asiasta ilmoitettava Kelaan ja Turun seudun joukkoliikennetoimistoon (joukkoliikenne(a)turku.fi).

Mukavia matkoja Fölin kyydissä ja opiskeluintoa!

 

Suosittele

Ajankohtaista

30.11.2017 12:01
Sovelluksesta löytyy nyt myös Fölin reittiopas.
29.11.2017 10:48
Vesibussi palaa liikenteeseen keväällä 2018.