Funikulaari

Funikulaari

 

Kakolanmäelle rakennettava funikulaari otetaan käyttöön loppuvuodesta 2018. Aikaisemmista tiedoista poiketen funikulaarilla matkustaminen on maksutonta. Funikulaari täydentää Turun joukkoliikennettä. Funikulaariasema sijoittuu aivan linjan 1 bussipysäkin läheisyyteen.

Lue lisää:

Funikulaarin suunnittelu etenee, uutinen 3.3.2017

Funikulaarin kabiinin ulkonäköä on kehitetty eteenpäin laitetoimittajan tarjoamasta alkuperäisestä ratkaisusta. Kabiinin halutaan muodostavan yhtenäisen kokonaisuuden asemien kanssa, ja samalla kabiinin sisätilojen esteettömyyteen kiinnitetään erityistä huomiota. Nämä mittakaavaltaan pienet, mutta ulkonäöllisesti merkittävät muutokset viivästyttävät aikataulua. Valmistumisaikataulua on nyt tarkennettu siten, että käyttöönotto siirtyy vuoden 2018 keväälle. Lue lisää.

Funikulaarin järjestelmätoimituksen kilpailutuksen voitti italialainen Leitner Ropeways, uutinen 14.12.2016

Kahdella kiskolla kulkevan yksikorisen järjestelmän laitteistotoimittajaksi valittiin kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen tehnyt italialainen toimija. Järjestelmähankinnan veroton hinta on 1.935.000 euroa. Suunnittelukilpailuun saatiin yhteensä neljä tarjousta. Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta päätti asiasta kokouksessaan 13.12. Lue lisää.

Föli odottaa funikulaarilta tehoa ja tyyliä, uutinen 17.11.2015

Funikulaari on tehokas osa joukkoliikennettä. Kyytiin mahtuu kerralla 20 matkustajaa ja matka kestää vain noin minuutin. Rinnehissin kuljetuskapasiteetti on moninkertainen verrattuna vaihtoehtona olleeseen uuden bussilinjan käynnistämiseen. Rinnehissi toimii automaattisesti ilman kuljettajaa. Tavoitteena on, että rinnehissi otetaan käyttöön vuoden 2017 loppuun mennessä. Funikulaarin rakennuttamisesta vastaa Turun Kiinteistöliikelaitos. Lue lisää.

 

Fölissä odotetaan jo innolla Kakolanmäen funikulaaria

Suosittele