Fölissä otetaan tänä vuonna käyttöön lähimaksu

01.02.2020 18:26

Fölissä otetaan tänä vuonna käyttöön lähimaksu

EMV-maksaminen tulee mahdolliseksi Fölin liikenteessä vuoden 2020 aikana. EMV-maksamisella tarkoitetaan lähimaksamista pankki- ja luottokorteilla. Uuden maksutavan piti tulla käyttöön jo viime vuoden puolella. Sen tekninen toteutus valmistui alkusyksystä, mutta nyt Föli odottaa lähimaksulaitteiden hyväksyntätestausta. Sertifiointi vie yleensä noin puoli vuotta aikaa ja se valmistunee kevään 2020 aikana.

Lähimaksamisen tuloon on valmistauduttu Fölissä vaihtamalla kaikkiin busseihin uudet lukijalaitteet. Myös taustajärjestelmä on päivitetty.

Lähimaksulla maksaessa asiakas näyttää lähimaksuominaisuudella varustettua pankkikorttia bussin/vesibussin lukijalaitteelle ja matka veloitetaan asiakkaan kortilta. Lähimaksamisen myötä käteistä tai Fölin matkakorttia ei enää tarvitse olla mukana.

Lähimaksamisen toivotaan lisäävän joukkoliikenteen käyttöä ja helpottavan matkantekoa. Pankkikortilla maksaminen helpottaa erityisesti satunnaisesti matkustavia ja madaltaa kynnystä käyttää joukkoliikennettä. Uusi maksutapa todennäköisesti myös nopeuttaa liikennettä, sillä kertalippujen ostaminen ja matkakorttien lataus autoissa vähentyy.

Suosittele

Ajankohtaista

16.06.2020 10:41
Lippu on voimassa Fölin bussi- ja vesibussiliikenteessä.
15.06.2020 07:50
Tutkimus on VTT:n ja Linkker Oy:n toteuttama.
04.06.2020 14:45
Seudullinen joukkoliikenne tekee vuonna 2020 arvion Föli-alueen mahdollisesta laajenemisesta.