Fölissä otetaan tänä vuonna käyttöön lähimaksu

01.02.2020 18:26

Fölissä otetaan tänä vuonna käyttöön lähimaksu

EMV-maksaminen tulee mahdolliseksi Fölin liikenteessä vuoden 2020 aikana. EMV-maksamisella tarkoitetaan lähimaksamista pankki- ja luottokorteilla. Uuden maksutavan piti tulla käyttöön jo viime vuoden puolella. Sen tekninen toteutus valmistui alkusyksystä, mutta nyt Föli odottaa lähimaksulaitteiden hyväksyntätestausta. Sertifiointi vie yleensä noin puoli vuotta aikaa ja se valmistunee kevään 2020 aikana.

Lähimaksamisen tuloon on valmistauduttu Fölissä vaihtamalla kaikkiin busseihin uudet lukijalaitteet. Myös taustajärjestelmä on päivitetty.

Lähimaksulla maksaessa asiakas näyttää lähimaksuominaisuudella varustettua pankkikorttia bussin/vesibussin lukijalaitteelle ja matka veloitetaan asiakkaan kortilta. Lähimaksamisen myötä käteistä tai Fölin matkakorttia ei enää tarvitse olla mukana.

Lähimaksamisen toivotaan lisäävän joukkoliikenteen käyttöä ja helpottavan matkantekoa. Pankkikortilla maksaminen helpottaa erityisesti satunnaisesti matkustavia ja madaltaa kynnystä käyttää joukkoliikennettä. Uusi maksutapa todennäköisesti myös nopeuttaa liikennettä, sillä kertalippujen ostaminen ja matkakorttien lataus autoissa vähentyy.

Suosittele

Ajankohtaista

10.02.2020 07:47
Parinkymmentä senioria testasi Fölin liikennettä ja digitaalisia palveluita kuukauden ajan.
07.02.2020 09:21
Kokouksessa käsitellään mm. toiminnan seuranta -raporttia.
30.01.2020 10:05
Uusi lippu laskee matkustajan puolesta edullisimman hinnan matkustusmäärän mukaan.