Fölin talviaikataulukausi alkoi maanantaina 25.9.

02.10.2017 08:04

Fölin talviaikataulukausi alkoi maanantaina 25.9.

Fölin talviaikataulukausi alkaa maanantaina 25.9. Talviaikataulut ovat voimassa 22.4.2018 asti. Aikataulukirja on jaettu alueen kotitalouksiin ja yrityksiin. Fölin sivuilla aikataulut löytyvät Aikataulut-sivulta kesäaikataulujen jäljestä.

Vuoroväli Kauppatorin ja Raision välillä tihenee ruuhka-aikana 5 minuuttiin

Kauppatorilta Naantaliin kulkevien linjojen 6 ja 7 tueksi perustetaan linja 7A. Uusi linja kulkee Kauppatorin ja Raision Vuorenpään välillä ruuhka-aikaan, arkisin noin klo 7–8 ja klo 13:30–18. Aikataulu on porrastettu linjojen 6 ja 7 lähtöaikojen kanssa siten, että yhdessä vuorot lähtevät 5 minuutin välein. Uusi linja palvelee Satakunnantien ja Raisiontien varsia Kaanaantien risteykseen asti; päätepysäkki on pysäkki 2065 Kaanaa. Reitti on Vuorenpäähän asti sama kuin linjoilla 6 ja 7, joten nämä linjat muodostavat yhdessä 5 minuutin vuorovälin paitsi Raision keskustaan, myös muun muassa Länsikeskuksen alueelle. 

Linjoilla 6 ja 7 on yhteinen reitti Kauppatorilta Naantaliin, jonne ne kulkevat 10 minuutin välein. Linjojen kokonaismatkustajamäärä on jatkuvassa kasvussa: esimerkiksi vuonna 2016 niillä tehtiin 2,83 miljoonaa matkaa. Eniten matkustajia linjoilla on ollut juuri Kauppatorin ja Raision keskustan välisellä osuudella. 

7A kulkee väliä Kauppatori-Raisio-Vuorenpää molempiin suuntiin arkisin noin klo 7–8 ja klo 13:30–18. Viikonloppuisin ja koulujen lomapäivinä linjaa ei ajeta.

Linjan 7A reitti: Kauppatori T7 – Aurakatu – Maariankatu – Aninkaistenkatu – Aninkaistensilta – Satakunnantie – Raisiontie – Kaanaantie – Vuorenpää. Reitti Vuorenpäästä torille on päinvastainen, paitsi että toripysäkille T7 ajetaan reittiä Maariankatu – Kauppiaskatu – Eerikinkatu – Aurakatu.

Linjan 7A reitti Raisiossa

Muut muutokset talviaikataulukauden alkaessa:

Linja 8: Ruissalon linjan reitti Turun keskustassa muuttuu ja lähtöpysäkki Kauppatorilla vaihtuu. Linja ajetaan jatkossa Ruissalosta tullessa suoraan Puutarhakadulta Aurakadulle, josta Eerikinkadulle pysäkille T41. Päätepysäkki sijaitsee kauppakeskus Hansan edustalla, KOP-kolmiota vastapäätä. Ruissalon suuntaan reitti säilyy ennallaan.

Linjan 8 uusi reitti Turun keskustassa

Linja 55: Linjan päätepysäkki Haarlassa muuttuu ja samalla reitiltä poistetaan rengasmainen osuus. Uusi reitti Haarlaan on Hirvensalonsilta – Kakskerrantie – Tammistontie, josta päinvastaista reittiä Kauppatorin suuntaan. Haarlan uusi päätepysäkki sijaitsee Haarlahdentien risteyksen kohdalla. Rengasmaista osuutta vastakkaiseen suuntaan ajanut linja 56 lakkautetaan.

Linjan 55 reittimuutos

Linja 58: Työmatkaliikennettä Hirvensalon ja Kupittaan aseman välillä palvelevan linjan reitiltä poistetaan Honkaistentien osuus. Jatkossa reitti kulkee Kukolantieltä suoraan Kakskerrantietä Hirvensalonsillalle ja päinvastoin.

Linjan 58 reittimuutos

Linjat 206, R1 ja R2: Osalla linjojen vuoroista tehdään pisto Pernon telakan pohjoisportille. Telakan pohjoisportille ei ole aiemmin liikennöity lainkaan, joten kulkuyhteys Raision suunnasta paranee nyt huomattavasti. Lisäksi linjoja R1 ja R2 liikennöidään jatkossa myös koulujen lomapäivinä.

Linjojen 206, R1 ja R2 reittimuutos

Linja 300:  Linjalle suunniteltua reittimuutosta ei toteuteta vielä, joten linja kulkee Rautalankadun kautta toistaiseksi.

Linja L8: Linjan L8 iltapäivän viimeisen vuoron reittiin tehtiin muutos aikataulukirjan painattamisen jälkeen. Yliskulman koululta klo 14:45 lähtevä vuoro ajetaan Liedonperän kautta. Aikataulu on päivitetty Aikataulut-sivulle.

Linjat N1 ja N2: Linjaa N1 ja valtaosaa linjan N2 vuoroista liikennöidään jatkossa koulujen lomapäivinä samoilla aikatauluilla kuin koulupäivinä.

 

Suosittele

Ajankohtaista

30.11.2017 12:01
Sovelluksesta löytyy nyt myös Fölin reittiopas.
29.11.2017 10:48
Vesibussi palaa liikenteeseen keväällä 2018.