Fölin sähköbusseilla on ajettu miljoona kilometriä

13.05.2019 00:45

Fölin sähköbusseilla on ajettu miljoona kilometriä

Turun seudun joukkoliikenne Föli ja Turun kaupunki panostavat monimuotoiseen ja ympäristöystävälliseen liikkumiseen. Kuuden kunnan alueella liikennöivien bussien lisäksi Fölin liikenteeseen kuuluvat kaupunkipyörät ja vesibussit.

Reitillä Turun satama – keskusta – lentoasema liikennöivän linjan 1 perusliikennöinti hoidetaan sähköbusseilla. Liikenteessä on kuusi kokonaan sähköllä kulkevaa bussia. Vain sataman ruuhka-aikoina ajetaan täydentäviä vuoroja sataman ja keskustan välillä kahdella vähäpäästöisellä dieselautolla. Ensimmäinen täyssähköbussi tuli Fölin liikenteeseen lokakuussa 2016. Päivässä sähköbusseilla ajetaan noin 1300 kilometriä. Nyt sähköbusseilla on ajettu yhteensä jo noin miljoona kilometriä, joka vastaa noin 25 kierrosta maapallon ympäri.

- Miljoona kilometriä vaatisi dieselbusseilta kaupunkiolosuhteissa yli 400 000 litraa dieselöljyä, jonka kuljettamiseksi vaadittaisiin lähes 10 säiliöautoyhdistelmää. Dieselöljystä olisi syntynyt noin 1000 tonnia hiilidioksidia, joka vastaa painoltaan yli neljää Vapaudenpatsasta. Sähköbussit ovat siis vähentäneet liikenteen lähipäästöjä melkoisesti, iloitsee Turun Kaupunkiliikenne Oy:n toimitusjohtaja Juha Parkkonen.

Turku on ensimmäinen suomalainen kaupunki, jossa on sähköistetty kokonaisen linjan liikennöinti. Sähköbussien avulla liikenteen päästöt, melu ja käyttökustannukset vähenevät. Sähköbussit ladataan joko Turun sataman tai lentokentän latauspisteillä autojen ollessa reittiajossa.

Sähköbussit ovat suomalaisen Linkker Oy:n valmistamia.

 

Suosittele

Ajankohtaista

01.06.2020 11:09
Kaupunkilaiset voivat kokeilla kaupunkipyöräilyä maksutta kuukauden ajan.
28.05.2020 09:04
Lähimaksaminen saadaan käyttöön Fölin liikenteessä arviolta tulevana syksynä.