Fölin liikenteessä voi nyt maksaa lähimaksulla – ensimmäisenä Suomessa

01.02.2021 08:35

Fölin liikenteessä voi nyt maksaa lähimaksulla – ensimmäisenä Suomessa

Lontoo, Pariisi, Pietari ja Turku. Siinä esimerkkejä suuntaa näyttävien eurooppalaisten kaupunkien joukosta, joiden joukkoliikenteessä voi jo maksaa matkoja näppärästi lähimaksulla.

Fölin joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte on odottanut edistyksellisen maksutapauudistuksen käyttöönottoa innolla. Hänen mukaansa tähtäimessä on ollut ennen kaikkea matkustamisen helppouden ja sujuvuuden lisääminen joukkoliikenteessä.

– Haluamme helpottaa Turun seudun asukkaiden ja yritysten arkea. Lähimaksaminen madaltaa kynnystä nousta Fölin kyytiin myös heille, joille joukkoliikenteellä matkustus ei ole niin tuttua, Korte toteaa.

Kun bussissa ei tarvitse välttämättä huolehtia, tuliko käteistä tai matkakortti mukaan tai onko Fölin äppi asennettuna, satunnainenkin matkustaja voi hypätä kyytiin aiempaa huolettomammin.

Lähimaksua käyttävä matkustaja kulkee automaattisesti edullisimman lipputuotteen hinnalla. Yhden päivän kattohinta lähimaksulla on 8 €, sama kuin vuorokausilipun hinta. Viikon kattohinta 26 € eli viikon matkailijalipun hinta.

Lisäksi lähimaksajalle voimassa on Fölin matkalippujen pitkä kahden tunnin vaihtoaika.

– Järjestelmä huolehtii siitä, että kahden tunnin maksuton vaihto-oikeus toteutuu. Lähimaksulla voi siis matkustaa huoletta ja tutuilla eduilla.

Uudet maksutavat ovat voimassa kaikissa Fölin liikenteen busseissa 27.1.2021 alkaen. Kertalippuja voi edelleen maksaa myös käteisellä tai Föli-sovelluksella kuten aiemminkin. Myös matkakortit kelpaavat edelleen.

 

Haluatko lisätietoja lähimaksun käytöstä Fölin liikenteessä? Olemme kasanneet tietoja ja ohjeita uudesta maksutavasta osoitteeseen foli.fi/lähimaksu.

 

Suosittele

Ajankohtaista

16.02.2021 13:43
Maanantaista 1.3. alkaen Fölin busseissa ei voi ladata matkakorttia.
16.02.2021 12:20
Kurkkaa Fölin lähimatkailuvinkit!
12.02.2021 12:32
Työnantaja voi nyt tarjota verovapaasti työntekijälleen vaikka koko vuoden Föli-matkat.