Fölin ensimmäiset lippuautomaatit otettiin käyttöön Turussa

25.01.2019 15:06

Fölin ensimmäiset lippuautomaatit otettiin käyttöön Turussa

Turun seudun joukkoliikenne Föli ottaa käyttöön kymmenen lippuautomaattia, joista ensimmäiset on sijoitettu Turku Science Parkiin ja Tallink Siljan terminaaliin Turkuun. Lippuautomaatteja sijoitetaan ensisijaisesti matkailijoiden suosimille alueille sekä alueille, joissa ei ole Fölin latauspistettä. Seuraavaksi automaatti saadaan Turun lentoasemalle ja Viking Linen laivaterminaaliin.

Lippuautomaateista voi ostaa pankki- ja luottokortilla kertalippuja ja 1-14 vuorokauden mittaisia matkailijalippuja. Lippuautomaattien toivotaan helpottavan satunnaisia bussimatkustajia ja Turkuun saapuvia matkailijoita, joilla ei välttämättä kaupunkiin saapuessaan ole paljon tietoa paikallisesta joukkoliikenteestä. Busseissa ei voi toistaiseksi maksaa pankki- tai luottokortilla.

 - Suurin tarve lippuautomaateille on alueilla, joilla liikkuu paljon matkailijoita. He eivät välttämättä tunne Fölin lipunmyyntikäytäntöjä. Esimerkiksi satamassa useat matkailijat pyrkivät busseihin vailla käteistä tai matkakorttia. Lähimaksaminen tulee mahdolliseksi Fölin busseihin vielä tänä vuonna, mutta siihen saakka pankki- tai luottokortilla maksaminen busseissa ei onnistu, kertoo Fölin kehittämispäällikkö Topias Pihlava.

Lippuautomaateissa voi myös ladata matkakorttia, joten ne sujuvoittavat satunnaisten kulkijoiden lisäksi vakioasiakkaiden joukkoliikenteen käyttöä.

Lippuautomaatista ostetut liput luetaan bussissa kuten muutkin paperiliput eli QR-koodia bussin etuosassa olevalle lukijalaitteelle näyttäen. Lippujen voimassaolo alkaa ostosta. Voimassaoloaika tulostuu lippuun.

Lippuautomaatit ovat TVV lippu- ja maksujärjestelmä Oy:n valmistamia. Automaateissa on kosketusnäyttö, maksupääte ja kuittitulostin. Lippuautomaattia voi käyttää kolmella kielellä; suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

 

Suosittele

Ajankohtaista

08.07.2019 07:47
Kaupunkipyörien käyttöön opastetaan Föliblogissa.
03.07.2019 14:26
Livelikealocal.fi-sivusto kertoo paikalliset lomavinkit.