Föli-työmatkakortti on ympäristöystävällinen etu, joka kannustaa työntekijöitä joukkoliikenteen käyttöön ja ilahduttaa Föli-busseja jo suosivia.

Veroton etu 300 euroon saakka

Työntekijälle Föli-työmatkakortti on veroton etu 300 euroon saakka. Jos työnantaja maksaa työmatkakortista verovapaan maksimimäärän eli 25 euroa kuukaudessa, 30 päivän normaalihintainen kausikortti tulee maksamaan työntekijälle 27 euroa kuukaudessa. 90 päivän kausikortin hinnaksi jää 65 euroa eli vain noin 22 euroa kuukaudessa.

 

Työnantajalle ei aiheudu tästä verottomasta osuudesta palkan sivukuluja, ja lisäksi työnantaja voi vähentää työmatkakorttien hankintakulut tuloverotuksessa. Työmatkakortin voi tilata milloin vain ja etu on verovuosikohtainen. 

 

Näin Föli-työmatkakortti toimii

Työmatkakortti on henkilökohtainen etu, jolla työntekijä voi ladata Föli-kortilleen kauden tai arvoa. Fölillä 30 päivän kausikortin hinta on 52 euroa ja 90 päivän kausikortin hinta 140 euroa – edullisimmillaan työntekijä voi siis saada kausikortin noin 22 eurolla kuukaudessa.


Työntekijä saa ladattua edun bussikortilleen Fölin nettilatauspalvelussa. Työmatkakortilla voi matkustaa vapaasti Fölin liikenteessä Turussa, Kaarinassa, Naantalissa, Raisiossa, Liedossa ja Ruskolla. Työmatkakortti käy maksuvälineenä kaikessa Fölin liikenteessä, busseissa ja vesibusseissa.

 

Myös Föli-fillareiden käyttöoikeus sisältyy työmatkakorttiin, jos työsuhde-etua käytetään kausikortin lataamiseen. Käyttöoikeuden saadakseen käyttäjän tulee rekisteröityä kaupunkipyörien käyttäjäksi ja liittää profiiliin maksukortti sekä Föli-kortti (työmatkakortti). Yli 30min kestävistä matkoista peritään lisäaikamaksu, joka veloitetaan suoraan maksukortilta. Lue lisää fölläreistä.

Työnantaja, ota Föli-työmatkakortti käyttöön

Saat Föli-työmatkakortit käyttöön yrityksellenne ottamalla yhteyttä meihin sähköpostitse joukkoliikenne@turku.fi. Palvelu tulee saataville syksyn 2019 aikana.


Työmatkakortin edut

-       Verovapaa etu työntekijälle 300 euroon saakka

-       Ei palkan sivukuluja työnantajalle – myös korttien hankintakulut ovat verovähennyskelpoisia

-       Vaihtoehto työsuhdeautolle tai muulle työsuhde-edulle

-       Keino toteuttaa ympäristöystävällistä yritysstrategiaa

-       Auttaa vahvistamaan positiivista työnantajamielikuvaa

 

Jokaiselle sopivia työsuhde-etuja

Työmatkakortti on erinomainen vaihtoehto muiden työsuhde-etujen rinnalle. Koska työmatkakortti on luontoisetu, sitä ei ole pakko tarjota samoilla ehdoilla kaikille työntekijöille – toisin kuin liikuntaedun kaltaisia henkilöstöetuja. Fölin työmatkakortin voi esimerkiksi rajata vain niille työntekijöille, joilla ei ole käytössä työsuhdeautoa tai omaa parkkiruutua.

 

Monipuolisista työsuhde-eduista on apua rekrytoinnissa, etujen tasapuolistamisessa ja työnantajamielikuvan kehittämisessä.