Föli höyryää saaristoon

12.06.2018 11:49

Föli höyryää saaristoon

Turun seudun joukkoliikenne Fölin mobiilisovelluksessa on kesällä myynnissä Fölin ja Höyrylaiva s/s Ukkopekan yhteislippuja. Yhteislippu sisältää yhdensuuntaisen reittimatkan s/s Ukkopekalla Turusta Naantaliin tai toisin päin, sekä Fölin kertalipun, jossa on kahden tunnin vaihto-oikeus. Yhteislippujen hinnat vaihtelevat päivän ja lähdön mukaan. Hinnat ovat 9 €, 16 € tai 22 €. Lippujen saatavuuden kullekin lähdölle voi tarkistaa etukäteen Fölin mobiilisovelluksesta. Yhteisliput ovat myynnissä vain Fölin mobiilisovelluksessa.

S/s Ukkopekka liikennöi 9.6.–17.8. tiistaista lauantaihin klo 10 ja 14 Turusta Naantaliin, sekä klo 12 ja 16 Naantalista Turkuun. Takaisin Naantalista Turkuun pääsee Fölin linjoilla 6 ja 7 arkisin 10 minuutin välein. Kesäiltoina osa linjojen 6 ja 7 vuoroista lähtee Naantalin vanhasta kaupungista Maariankadulta kohti Turkua eli bussin kyytiin pääsee myös aivan Ukkopekan laiturin läheltä.

Ukkopekalla 80 v juhlavuosi

Fölin ja Ukkopekan yhteislippu on ainutlaatuinen tapa maksaa s/s Ukkopekan merimatka ja joukkoliikennelippu mobiilisti, ja matkustaa kesäiseen Naantaliin tai Turkuun.

- Meriteitse pääsee ihailemaan kaunista saaristoa ja Fölillä pääsee kätevästi Naantalista takaisin Turkuun tai Turusta Naantaliin vaikka iltamyöhään. Tämä kokeilu on jälleen uusi tapa tuoda alueemme merellisyyttä lähelle sekä paikallisia asukkaita että turisteja, kertoo Fölin kehittämispäällikkö Topias Pihlava.

- Mertemme viimeinen aito höyrylaiva s/s Ukkopekka juhlii tänä vuonna 80-vuotisjuhlaansa. Tämän kunniaksi haluamme kutsua kaikki nauttimaan vanhanajan nostalgiasta sekä maailman kauneimmasta saaristosta. Reitti kulkee Turun ja Naantalin välillä ja Ukkopekalla onkin ilo yhdistää nämä kaksi kaunista kesäkaupunkia kimmeltävillä Airiston aalloilla seilaten, kertoo höyrylaivaosakeyhtiö Ukkopekan yrittäjä ja Ukkopekan alkuperäinen kapteeni Pentti-Oskari Kangas.

Lippu yhdistää kaksi merellistä kesäkaupunkia

Idean äiti, Naantalin kaupungin viestintä-ja kehittämispäällikkö Tiina Rinne-Kylänpää toteaa, että saariston rengasteiden lisäksi on ollut suunnitelmissa ns.mikrorengastien toteuttaminen Turun ja Naantalin välillä.

- Nyt olemme päässeet nopeasti sanoista tekoihin. Ukkopekan ja Fölin yhteistyö tarjoaa loistavan esimerkin siitä, miten kahden toimijan yhteistyöllä saadaan uusi, helposti saavutettava reitti lähisaaristoon. Toivottavasti tulevaisuudessa on mahdollista kulkea reittiä myös Föli-fillareilla, hän toivoo.

- Voisiko olla parempaa tapaa viettää aurinkoinen kesäpäivä kuin yhdistää Turku ja Naantali ja vielä näin mukavalla tavalla. Hienoa edelläkävijyyttä Föliltä, iloisena toivotamme kaikki -myös maakravut- kokeilemaan uutuutta, kannustaa Visit Naantalin toimitusjohtaja Tarja Rautiainen.

- Turku on portti saaristoon ja on aivan loistavaa, että saadaan entistä paremmin ihmisten saavutettaville tämä perinteikäs tuote, joka yhdistää kaksi kesäkaupunkia myös mereltä käsin, iloitsee asiasta Visit Turun myynti- ja markkinointijohtaja Satu Hirvenoja.

Fölin mobiilisovellus on ladattavissa iOS, Android ja Windows phone -laitteille puhelimen sovelluskaupasta. Sovelluksen löytää kaupasta esimerkiksi hakusanalla ”Föli” tai klikkaamalla omaa sovelluskauppaa osoitteessa https://payiq.net/turku/fi/. Sovelluksella voi ostaa Fölin mobiililippuja, ladata matkakortteja sekä etsiä sopivaa reittiä reittioppaasta.

 

Lue lisää: www.foli.fi/ukkopekka

Lisätietoja

 

Turun seudun joukkoliikenne Föli

 

Hoyrylaivaosakeyhtiö Ukkopekka

 

Suosittele

Ajankohtaista

20.06.2019 09:03
Rollaattoria käyttävät matkustajat saavat kulkea maksutta arkisin klo 9-12.59 lähtevillä vuoroilla.
13.06.2019 13:31
Kokouksessa käsitellään mm. rollaattorien esteettömyyskokeilun jatkamista.
04.06.2019 12:48
Fölin ja Höyrylaiva s/s Ukkopekan edullisia yhteislippuja on myynnissä Fölin mobiilisovelluksessa.