Siirry sisältöön
Turun seudun joukkoliikenne

Torilla tavataan!

blogi

|

5.10.2022

Ihanaa Turku, ihanaa. Tämä on ihanaa! Fölin bussit palaavat Kauppatorille lokakuun viimeinen päivä.

Vuosia sitten Fölin matkustajat joutuivat isojen muutosten äärelle, kun bussit siirtyivät tutuilta paikoiltaan kauppatorin remontin tieltä. Nyt kauan kestänyt remontti on vihdoin saatu päätökseen ja Fölin bussit pääsevät siirtymään 31.10.2022 takaisin kauppatorin läheisyyteen, josta ne ovat paremmin saavutettavissa. Suurin osa pysäkeistä sijaitseekin noin korttelin sisällä Aurakadun ja Eerikinkadun kulmasta, mutta myös Linnankatua hyödynnetään jatkossakin.

Uuden kauppatorin pysäkit on suunniteltu runkolinjastolle, joka toteutuu vuonna 2025. Runkolinjastossa keskustaan kulkevat pääsääntöisesti vain runkolinjat, ja Turun keskustaan päättyvät linjat ajetaan Puutorille tai linja-autoasemalle. Pysäkkejä on keskustassa paljon vähemmän kuin ennen, ja siksi osa vuoroista jää Puutorille jo nyt.

Föli järjestää oppaita Kauppatorin uusien pysäkkien ympäristöön maanantaina 31.10. ja tarpeen mukaan myös seuraavina päivinä, jotta navigointi sujuisi mahdollisimman helposti. Myös sometiimimme päivystää ensimmäisinä päivinä.

Tietoa uusista liikennejärjestelyistä löytyy osoitteesta foli.fi/kauppatori.

Täältä löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin liittyen kauppatorin muutoksiin.

Torilla tavataan!