Siirry sisältöön
Turun seudun joukkoliikenne

Föllärivinkkejä

blogi

|

27.7.2022

Hyvää kannatti odottaa – Föllärit ovat nyt täällä! Uusissa fölläreissä on paljon vanhaa tuttua, mutta myös uutta. Käymme tässä blogitekstissä läpi fölläreiden ja Turun kaupungin uutuuksia, jotka sujuvoittavat fölläröintiä.

Vanhat tutut Fölin reittiopas ja Föli-sovellus

Föllärit näkee kartalla useasta eri paikasta. Ne löytyvät tuttuun tapaan Fölin reittioppaasta ja sovelluksesta. Kun avaat Fölin reittioppaan tai Föli-sovelluksen kartan, löytyy Aikataulut ja linjat -otsikon alta kohta ”Lähimmät kaupunkipyöräasemat”. Jos olet sallinut sijaintitietojen käyttämisen, toiminto näyttää sinua lähimpänä olevat fölläriasemat ja asemalla olevien pyörien määrät. Fölläriasemat ja pyörien määrät saa esille myös suoraan Reittioppaan karttanäkymästä zoomaamalla karttaa. Fölläriaseman tunnistaa keltaisesta pallosta, jonka sisällä on musta pyörä.

Reittioppaan löytää täältä: reittiopas.foli.fi/ ja Föli-sovelluksesta voi lukea lisää Föli-sovellus -sivulta. 

Donkey Republicin sovelluksella löydät ja vuokraat pyörät

Kaupunkipyörät ovat nähtävissä Donkey Republicin sovelluksella, jonka kautta pyörät myös vuokrataan ja palautetaan. Sovelluksen kautta näet myös jokaisen pyörän nimen. Fölläreiden nimet ovat kuntalaisten käsialaa. Keräsimme nimiehdotuksia pyörille ja saimme niitä huimat 4400! Valitsimme ehdotuksista jokaiselle pyörälle uniikin nimen.

Kun avaat Donkey Republicin sovelluksen tulee eteesi heti kartta, josta näet sijaintiasi lähimpänä olevat asemat. Asemat näkyvät sovelluksessa keltaisina palloina, joihin on merkitty pyörien lukumäärä valkoisella numerolla. Koskettamalla keltaista palloa avautuu lista, josta näkee pyörien nimet. Pyörän nimeä painamalla voit vuokrata pyörän. Tarkemmat ohjeet pyörän vuokraamiseen löytyy Usein kysytyt kysymykset -sivultamme: Miten vuokraan föllärin?

Donkey Republicin sovellus on saatavilla Google Play -kaupasta sekä App Storesta. 

 

 

Turun kaupungin palvelukartta näyttää mielenkiintoiset reitit

Toinen melko tuore uutuus on Turun kaupungin palvelukartta, joka näyttää fölläreiden sijainnit sekä mielenkiintoisia reittejä, joille lähteä seikkailemaan. Palvelukartan löytää osoitteesta palvelukartta.turku.fi/ . Klikkaa kohtaa ”Liikkuminen” sivun vasemmassa laidassa ja tämän jälkeen kohtaa ”Pyöräily”. Sivulle avautuu valikko, josta saat valittua, mitä tietoja kartalla näkyy. Valitsemalla vaihtoehdon ”Kaupunkipyöräasemat”, näet, missä kaikkialla fölläreitä on. Kartta näyttää myös, montako pyörää milläkin asemalla sillä hetkellä on. Pyöräilyreitit saat näkyviin klikkaamalla kohtaa ”Pyöräilyreitit”. Esiin tulevasta listasta voit valita, minkä reitin haluat nähdä. Esimerkiksi Seutureitti 1 on 12 kilometriä pitkä ja kulkee Turun keskustasta Ruissaloon. Se on oivallinen reitti fölläröintiin, sillä sen molemmissa päissä on fölläriasemat. Jos toivoisit asemaa jonkun toisen reitin varrelle tai päätepisteeseen Turun alueella, voit lähettää asematoiveen meille Turun kaupungin palautepalvelun kautta.

 

Lue lisää fölläreistä Föllärit-sivulta.