Vesibussi

Vesibussi

Fölin vesibussi (linja 180) liikennöi 22.5.-13.8.2017 sekä elo-syyskuun viikonloppuina 17.9. saakka päivittäin klo 9:30–18:30. Linjan päätepysäkit ovat Turun keskustassa, Martinsillan kupeessa, ja Ruissalon Kansanpuistossa. Lisäksi vesibussi pysähtyy Forum Marinumilla sekä Ruissalon suuntaan ajaessaan Ruissalon telakalla. Vesibussi on osa Fölin liikennettä ja siellä kelpaavat samat lipputuotteet kuin muussakin liikenteessä. Vesibussiliikennettä hoitaa Airisto Line Oy. Kyseessä on yhden kesän mittainen kokeilujakso, jonka tulosten perusteella päätetään mahdollisesta Fölin vesibussiliikenteen jatkosta tulevina kesinä.

Aikataulu

Vesibussi liikennöi Turun keskustasta Martinsillalta (Itäisen Rantakadun puolelta) Ruissalon kansanpuistoon 22.5.-13.8.2017 sekä elo-syyskuun viikonloppuina 17.9. asti.  Päivittäinen liikennöintiaika on klo 9:30–18:30. Päivän ensimmäinen lähtö on klo 9:30 Martinsillalta ja viimeinen lähtö Ruissalosta klo 18:30.

Matka-aika Martinsillalta Kansanpuistoon on noin 40 minuuttia.

aikataulu

PDF iconFöli-vesibussin aikataulu, pdf

 

Reitti ja pysäkit

 

kartta

Vesibussin päätepysäkit ovat Martinsilta ja Ruissalon Kansanpuisto. Martinsillan pysäkki sijaitsee Aurajoen itäisellä puolella, Itäisen Rantakadun varrella.

Matkan varrella on Ruissalon suuntaan mentäessä kaksi pysäkkiä, Forum Marinum ja Ruissalon telakka. Kansanpuistosta lähdettäessä vesibussi ei pysähdy Ruissalon telakalla. Reitin pysäkkeineen voi tarkistaa opaskartasta ja pysäkkien tarkat sijainnit on esitelty täällä.  

Fölin pysäkkiaikatauluhausta löydät vesibussin eli linjan 180 pysäkkikohtaiset aikataulut seuraavilla pysäkkinumeroilla: 9000 Martinsilta, 9001 Forum Marinum, 9002 Ruissalon telakka, 9003 Ruissalon kansanpuisto.

Hinnat

Tariffit ovat samat kuin bussiliikenteessäkin eli aikuisen kertalippu maksaa 3 euroa ja lapsen 1,50 euroa. Kertalipun voi ostaa vesibussista.

Vesibussimatkan voi maksaa matkakortilla: kortilta veloitettava summa on sama kuin bussiliikenteessä. Kausikortilla voi matkustaa vesibussissa rajattomasti. Matkakorttia voi myös ladata vesibussissa.

Kerta- ja arvokorteilla on normaali kahden tunnin vaihto-oikeus muuhun Föli-liikenteeseen. Vesibussin päätepysäkit ovat Martinsillalla ja Ruissalon kansanpuistossa, joten mikäli aluksella haluaa matkustaa edestakaisin kyydistä poistumatta, on päätepysäkillä leimattava matkakortti, esitettävä voimassa oleva kertalippu tai ostettava uusi lippu. 

Ainoa ero bussiliikenteen taksoihin on se, että polkupyörästä ei peritä lisämaksua vesibussissa. Lue lisää Fölin hinnoista.

Alus ja esteettömyys

Vesibussi on 75-paikkainen. Pyörien kanssa kapasiteetti on noin 30–50 henkilöä. Aluksella on kahvio (käteismaksu).

Koiran saa ottaa mukaan vesibussiin.

Alukselle on helppo nousta pyörien kanssa Martinsillalla ja Ruissalon telakalla. Forum Marinumin ja Kansanpuiston pysäkit sisältävät portaita. Vesibussi itsessään on esteetön, mutta pysäkeistä vain Ruissalon Telakan pysäkki on täysin esteetön pyörätuolilla, lastenrattailla tai rollaattorilla kulkeville. Ruissaloon kulkee myös Fölin bussilinja 8, jolla kulkeminen on esteetöntä.

Lastenrattaiden ja pyörien kanssa matkustavien suositellaan jäämään pois kyydistä Ruissalon Telakan pysäkillä, koska Kansanpuiston pysäkillä rattaat ja pyörät pitää pystyä nostamaan pysäkissä olevien rappusten yli.

Fölin vesibussiliikenne oli 22.5.-13.8.2017 välisen ajan kestävä kokeilu. Kokeilun tulosten perusteella päätetään mahdollisesta Fölin vesibussiliikenteen jatkosta tulevina kesinä. Kokeilusta kerätään tietoja kävijämääristä sekä palautetta käyttäjiltä. Jos vesibussikokeilun tulokset ovat hyvät, esitetään talousarvioehdotuksessa vesibussirahoitusta tuleville vuosille. Tällöin liikenne myös kilpailutetaan. Mahdollisessa vesibussiliikenteen kilpailutuksessa pyritään liikkumisen esteettömyyteen kuten muussakin Turun kaupunkiseudun joukkoliikenteessä.

Vesibussiliikennettä koskevissa palautteissa on toivottu liikenteen jatkamista pidemmälle syksyyn. Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättikin keskiviikkona 16.8.2017 vesibussiliikenteen jatkamisesta elo-syyskuun viikonloppuina. Vesibussi jatkaa liikennöintiään jo tulevana viikonloppuna 19.–20.8. ja jatkaa Turun päivään eli 17.9. asti.

Katso video!

 

 

Anna palautetta!

Voit jättää palautetta vesibussista osoitteessa: bit.ly/vesibussi

 

Lue lisää:

Suosittele