Senioreille Föli tarkoittaa alennettuja hintoja ja joustavampia vuoroja

14.12.2016 14:12

Senioreille Föli tarkoittaa alennettuja hintoja ja joustavampia vuoroja

Seniorit ovat joukkoliikenteen käyttäjinä merkittävä ja kasvava asiakasryhmä. Myös Turun seudun joukkoliikenteessä Fölissä on pyritty huomioimaan seniorit niin hinnoittelussa kuin palvelutarjonnassakin.

Seniorit saavat matkakorteissa alennuksia

Alennuksiin ovat oikeutettuja kaikki Föli-kunnissa asuvat 65 vuotta täyttäneet henkilöt. Arvokortilla matkustavien senioreiden kertamaksu on 1,70 euroa (norm. 2,20 €) ja arkisin klo 9 – 13 välisenä aikana 1,45 euroa. Kuukauden kausikortin hinta senioreille on 36 euroa (norm. 52 €). Nettipalvelussa ladattuna kausikortin hinta on vieläkin edullisempi 33 euroa.

Tarjolla on apua palveluiden käyttöön

Tarvittaessa apua nettilatauspalvelun käyttöön voi pyytää Fölin palvelutoimistosta, josta löytyy myös asiakaspääte. Fölin nettilatauspalvelussa on mahdollista korttiostojen lisäksi tarkistaa kortilla jäljellä oleva arvo tai kausi.

Liikkuva myyntipiste tuo palvelut lähelle

Liikkuva myyntipiste on osaltaan parantanut Fölin palvelujen saavutettavuutta senioreille. Kuluneen vuoden aikana myyntipiste on vieraillut eläkeläisyhdistyksissä Turun, Kaarinan ja Ruskon alueella. Myyntipisteen vierailujen tarkoituksena on ollut paitsi tuoda Fölin palveluita tutuksi, myös mahdollistaa matkakorttien hankinta ilman erillistä käyntiä palvelupisteellä.

Palvelulinjat tekevät bussin käytöstä vaivattomampaa

Turun kaupungin alueella liikennöi etenkin senioreille suunnattuja palvelulinjoja. Linjojen busseissa on matalat lattiat, ajoliuskat sekä korttien lukijalaitteet myös keskiovien läheisyydestä. Palvelulinjat pysähtyvät tarvittaessa varsinaisten pysäkkialueiden ulkopuolella ja reittejä pyritään jatkuvasti kehittämään vastaamaan paremmin käyttäjien tarpeisiin. Esimerkiksi viimeksi syyskuun lopussa tehtyjen muutosten myötä linjan P1 reitti kulkee Kupittaan urheiluhallin kautta, jonka palveluita seniorit voivat käyttää edullisesti Turun kaupungin tarjoamalla seniorirannekkeella. Lue lisää palvelulinjoista.

Kutsuliikennevuorot täydentävät palveluntarjontaa Naantalissa, Kaarinassa ja Liedossa

Myös niin sanotut kutsuliikennevuorot palvelevat hyvin senioreita, sillä lähes kaikki vuorot ajetaan matalalattiaisilla ja pienikokoisilla autoilla, jotka voivat tarvittaessa noutaa matkustajan esimerkiksi kaupan tai kerrostalon pihasta. Kutsubussit liikennöivät määrätyillä aikaväleillä, mutta tarkka aikataulu sekä reitti muotoutuvat asiakkaiden soittojen perusteella. Kutsuliikennettä on Kaarinassa, Naantalissa ja Liedossa. Yksityiskohtaisempaa tietoa kutsuliikenteestä löydät Fölin sivuilta.

Suosittele

Ajankohtaista

17.10.2017 14:13
Käytössä on myös muita sähköisiä työmatkaseteleitä.
04.10.2017 13:53
Pysäkkiaikatauluja voi tarkastella sekä reaaliaikaisesti että itse määrittelemälleen ajankohdalle.