Mobiilisovellus

Mobiilisovellus

Mobiililippusovelluksen voi ladata uusimpiin Windows, Apple ja Android -älypuhelimiin.

Lataa sovellus omalle puhelimellesi!

Kertalipun voi ostaa rekisteröitymättä, maksu mobiilimaksulla. Muiden maksutapojen käyttö edellyttää rekisteröitymistä palveluun.

Mobiililiput

Sovelluksella voi ostaa koko Fölin alueella voimassa olevia kertalippuja ja matkailijalippuja. Sovelluksessa myydään myös yhdistelmälippuja, jolloin lippu sisältää sisäänpääsyn tapahtumaan sekä bussilipun. Kertalipuissa on vaihtoaikaa 2 tuntia. Mobiililipun voimassaolo alkaa tilauksesta. Mobiililippu luetaan bussissa samalla lukijalaitteella, joka lukee myös matkakortit. Matkapuhelin asetetaan näyttöpuoli ylöspäin lukijalaitteen alapuolelle.

Matkustajan on pidettävä huoli siitä, että puhelimessa on virtaa koko matkan ajan. Sovelluksen käyttö vaatii toimivan nettiyhteyden.

Maksutavat

Kerta- ja matkailijaliput voi maksaa jälkilaskuun perustuvalla Svea-maksulla, pankki- ja luottokortilla (Visa ja Mastercard), puhelinoperaattorin puhelinlaskulla ja MobilePaylla. Pankki- ja luottokortilla tai puhelinoperaattorin puhelinlaskulla maksettaessa normaalilla hinnalla myytävän lipun hinnan lisäksi asiakkaalta veloitetaan maksutapalisä.  Kertalipuissa maksutapalisä on 0,20 euroa. Matkailijatuotteissa se on korttimaksuilla 0,20 euroa ja puhelinoperaattorimaksuissa 0,50 euroa. Kertalipusta ja lyhytkestoisesta matkailijatuotteesta ei kuitenkaan peritä lainkaan maksutapalisää, jos lipun maksaa jälkiveloitteisella Svea-maksulla. Svea-maksulla maksettaessa asiakkaalta peritään siis ainoastaan normaali lipun hinta, esimerkiksi aikuisten kertamaksu 3 euroa ja lasten kertamaksu 1,50 euroa

Kertalipun voi maksaa mobiilimaksulla. Mobiilimaksua käyttävän matkustajan ei tarvitse rekisteröityä palveluun.

Lipputuotekohtaiset nousurajoitteet

  • 2 h kertalipulla saa matkustaa enintään 6 matkaa (enintään 4 matkaa/tunti)
  • 1 vrk lipulla saa matkustaa enintään 10 matkaa (enintään 5 matkaa/tunti)
  • 2 vrk lipulla saa matkustaa enintään 10 matkaa/päivä (enintään 5 matkaa/tunti)
  • 3 vrk lipulla saa matkustaa enintään 10 matkaa/päivä (enintään 5 matkaa/tunti)
  • 5 vrk lipulla saa matkustaa enintään 10 matkaa/päivä (enintään 5 matkaa/tunti)
  • 7 vrk lipulla saa matkustaa enintään 10 matkaa/päivä (enintään 5 matkaa/tunti)
  • 14 vrk lipulla saa matkustaa enintään 10 matkaa/päivä (enintään 5 matkaa/tunti)

 

Matkakortin lataaminen mobiilisovelluksella

Föli-mobiilisovelluksella voi ladata myös arvo- ja kausikorttia.

Arvokortille ladattava summa on voi olla 10, 20 tai 30 euroa. Kausikorteista voi palvelun alkuvaiheessa ladata rajattujen asiakasryhmien 30, 90 ja 180 päivän kortteja. Asiakasryhmiä lisätään vaiheittain palveluun. Kausikortille voi ladata myös lisäpäiviä, jotka ovat aikuisilla 10 päivää sekä nuorilla ja opiskelijoilla 8 päivää.

Jotta puhelimen kautta tehty lataus yhdistyisi oikeaan matkakorttiin, on asiakkaan itse tallennettava sovellukseen oman matkakorttinsa numero. Yksilöllinen numero on painettu matkakortin kääntöpuolelle kortin yläosaan. Numerosarjassa on 19 numeroa, ja koko sarjan kirjoittamisessa kannattaa olla huolellinen. Jos numeron kirjoittaa väärin ja ohjelma kuitenkin tunnistaa numeron oikeanlaiseksi, sovellus lataa jonkun toisen omistamaa korttia.

Matkakorttien lataukset voi maksaa laskulla tai pankkikortilla. Myös pankkikortin luotto-ominaisuutta voi käyttää.

 

Sovelluksen on tehnyt iQ Payments Oy. Turun seudun joukkoliikenne Fölin mobiilimaksamisen mahdollistava sovellus palkittiin parhaana mobiilimaksamisen sovelluksena Slush-tapahtumassa syksyllä 2015.

 

 

Suosittele