Föli-vesibussi vie uudistuneelle Ruissalon Telakan alueelle

31.05.2017 12:09

Föli-vesibussi vie uudistuneelle Ruissalon Telakan alueelle

Uudistettu telakka-alue on näkemisen arvoinen, sillä alueelta löytyy nykyään mm. sisustusliike, kahvila ja taidetakomo. Ruissalon Telakan pysäkillä on myös helpointa jäädä pois vesibussin kyydistä pyörän ja esim. lastenrattaiden kanssa, sillä Kansanpuiston pysäkki sisältää portaita.

Fölin vesibussi liikennöi kesän ajan Martinsillan ja Ruissalon Kansanpuiston väliä. Vesibussilla on pysäkki myös Forum Marinumilla ja Ruissalon Telakalla. Pyörillä ja lastenvaunuilla Ruissaloon saapuvien kannattaakin jäädä pois Ruissalon Telakan pysäkillä, koska Kansanpuiston pysäkissä on rappusia ja liikkuminen mm. lastenrattaiden kanssa on hankalaa. Rattaat pitää pystyä nostamaan rappusten yli. Vesibussi itsessään on esteetön, mutta pysäkeistä vain Ruissalon Telakan pysäkki on täysin esteetön pyörätuolilla, lastenrattailla tai rollaattorilla kulkeville. Ruissaloon kulkee myös Fölin bussilinja 8, jolla kulkeminen on esteetöntä.

Uudistettu telakka-alue on näkemisen arvoinen, joten se on Kansanpuiston ohella hyvä vaihtoehto myös muille kuin pyörillä ja lastenvaunuilla saapuville. Telakka-alueelta löytyy nykyään mm. sisustusliike, kahvila ja taidetakomo.

Fölin vesibussiliikenne on 22.5.-13.8.2017 välisen ajan kestävä kokeilu. Kokeilun tulosten perusteella päätetään mahdollisesta Fölin vesibussiliikenteen jatkosta tulevina kesinä. Kokeilusta kerätään tietoja kävijämääristä sekä palautetta käyttäjiltä. Jos vesibussikokeilun tulokset ovat hyvät, esitetään talousarvioehdotuksessa vesibussirahoitusta tuleville vuosille. Tällöin liikenne myös kilpailutetaan. Mahdollisessa vesibussiliikenteen kilpailutuksessa pyritään liikkumisen esteettömyyteen kuten muussakin Turun kaupunkiseudun joukkoliikenteessä.

Lue lisää:

Suosittele

Ajankohtaista

25.09.2017 12:41
Ongelman syytä selvitetään.
22.09.2017 09:41
20 kyykkyä = Fölin kertalippu! Tempaus järjestetään Hansatorilla 26. - 27.9. klo 12 - 14.
14.09.2017 10:40
Reittiopas.foli.fi vie nyt uuteen, entistä parempaan reittioppaaseen.