Kutsuliikenne

Kutsuliikenne

Kutsuliikenne on kaikille avointa joukkoliikennettä, jossa bussi ei liikennöi kiinteää reittiä, vaan reitti muodostuu asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. Asiakas soittaa suoraan kutsuliikennelinjan auton puhelinnumeroon ja sopii järjestelystä kuljettajan kanssa. Kuljettaja muodostaa reitin sen jälkeen. Kutsuliikenneajat ovat rajattuja, joten mikäli kutsuja tulee paljon, voi käydä niin, että kaikkia ei ehditä kuljettaa.

Kutsuliikennevuorojen ajat ja puhelinnumerot löytyvät Aikataulut-sivulta kunkin linjan aikataulun yhteydestä. Aikataulussa kerrotaan, minä päivinä ja mihin kellonaikaan kutsuliikennettä ajetaan. Aikataulussa on kerrottu myös puhelinnumero, josta kyseisen linjan kutsuvuoron voi tilata. Kuljettaja muodostaa reitin tilausten perusteella. Kutsuvuoro kannattaa tilata esimerkiksi edellisenä päivänä. Bussiin voi kuitenkin soittaa myös saman päivän aikana, sen ollessa jo ajossa.

Kutsuliikennettä liikennöidään matalalattiaisilla (pois lukien N6 ja N11) pikkubusseilla, joten niihin on helppo nousta kyytiin ja ne mahtuvat myös esimerkiksi kerrostalon pihalle.

Kutsuliikennevuoroa ajetaan seuraavilla alueilla


Kaarina        

 • K2 Kaarinan kaupungin alueella, karttaan rajatulla alueella 

Kartta

Lieto             

 • Liedon kutsuliikenne 24.4.2017 alkaen: 
  • Kunta jaetaan kutsualueisiin, joilla jokaisella ajetaan aina tiettynä viikonpäivänä. Linja L8 liikennöi tiistaisin Pettisten, Raukkalan, Saukonojan, Pyhällön, Yliskulman, Mahlion ja Kilpiön alueilla. Linja L9 liikennöi maanantaisin Ilmaristen, Rauhakylän, Vintalan, Kaurinkosken, Asemanseudun, Sikilän, Päivästön ja Arosuon alueilla. Linja L10 liikennöi torstaisin Littoisten,Vanhalinnan, Loukinaisten, Sillilän, Vierunpuiston, Suopohjan, Ketolan ja Kärpijoen alueilla. Linja L11 liikennöi keskiviikkoisin ja perjantaisin Tarvasjoen ja Liedonperän alueilla. Jokaisella kutsulinjalla pääsee em. alueilta Liedon keskustaan ja takaisin.
  • Liedon sisäisen kutsuliikenteen aikataulu: PDF iconLiedon sisäinen kutsuliikenne, kesä
  • Kutsualueiden rajoja voi tutkia tarkemmin karttaa suurentamalla: PDF iconKartta Liedon kutsuliikennealueista 24.4.2017 alkaen

 

Naantali        

 • N1 Kanta-Naantalin alueella
 • N7 Luonnonmaan alueella, käyden myös Naantalin keskustassa
 • N11 entisen Rymättylän kunnan alueella
   

Kutsusta tehtävät pienet poikkeamat reitin varrelle

Seuraavat linjat ajavat aikataulun mukaan kiinteää reittiä, joten ajankohtaa ei ole mahdollista sopia. Kutsusta linjat tekevät kuitenkin pieniä, maksimissaan muutamien satojen metrien, poikkeamia reitin varrelle.

 • K5 Piikkiössä
 • N6 Velkualla, Livonsaaressa ja Merimaskussa

Suosittele